Phormium


Phormium tenax Variegatum

Phormium tenax Variegatum er en grafisk græs, der med sine oprette, sværdformede blade kan blive op til 1,5 meter høj. Bladene er grønne med en lysere creme-gul kant, som gør den velegnet til at plante blandt frodige bladplanter som f.eks. hosta, heucera og sensommerens lysegule stauder. Plant den gerne på en solrig plads og i en veldrænet jord, så udvikler den sig smukkest.


Phormium Special red

Phormium Special red får et væld af slanke, sværdformede, bronzerøde blade, der skaber en frodig kontrast til havens grønne planter. Plant den gerne i store krukker, hvor den vil lyse op og skabe flotte fokuspunkter blandt havens grønne planter.Phormium Sundowner

Phormium Sundowner er en klumpformet variant med oprette, slanke blade i nuancer af grågrøn med et rødlig-kobberagtigt skær langs kanten. Plant den i sol-halvskygge, i en fugtighedsbevarende, veldrænet jord.


Phormium Pink Stribe

Phormium Pink Stribe får bronze-grønne, oprette blade med lyse, pink kantstriber, som står smukt til grågrønne stauder som ’Halcyon’ og rosa storkenæb som ’Dreamland’. Trives bedst i sol, men tåler også halvskygge, og vokser i fugtbevarende, veldrænet jord. En af de lidt højere typer, der kan blive over 1,5 meter.Phormium Pink Flamingo

Phormium Pink Flamingo får et usædvanligt flot flamingo-rosa i skær i de slanke, lysegrønne, hvælvede blade. Trives både i sol og halvskygge og bedst i fugtbevarende, veldrænet jord.


Phormium Abricot Queen

Phormium Abricot Queen er en af de mere kompakte typer, der udmærker sig ved sine grønlige blade med et abrikos-farvet skær. Flot at plante sammen med sommerblomster og stauder i brændte nuancer. Trives bedst i sol, men tåler også halvskygge, og vokser i fugtbevarende, veldrænet jord.