KVALITET

Helt fra starten har vi hos Pemo helliget os at producere kvalitets planter. Bambus i potter holdes frostfrie i drivhus. Dette giver os mulighed for at opretholde en ensartet kvalitet gennem hele året.

Når vinteren går på hæld bliver bambus sat udenfor på container indtil slutning af efterår, hvor de bliver flyttet ind i drivhusene igen. Planterne bliver derved akklimatiseret til forskellige vejrforhold samt flottere og mere robuste. Derudover bliver nogle sundhedsmæssige problemer udryddet.

Jorden i markerne bliver regelmæssigt beriget med spagnum og organisk gødning. Det øger rodsystemet og giver ensartet plantehøjde.

Formeringen af Bambus udføres ved at dele moderplanterne. Denne metode kræver mange ressourcer, men vi mener, at det er den eneste passende metode til at producere den kvalitet, som anlægsgartnere og havecentrer vil tilbyde deres kunder.

Vi har valgt nogle velkendte græs typer i Skandinavien. Planterne er produceret i drivhus i det tidlige forår, og bliver sat udenfor omkring april og maj måned. Græsserne er derfor mere hårdføre og resistente overfor diverse vanskelige vejrforhold og skadedyr.

Produktionen af pottegroede hækplanter, starter med de bedste barrods planter fra vores danske leverandører. Disse barrods planter (1-2 årige) er pottet (3L) i vinteren, og står i drivhus indtil de bliver sat udenfor senere i april og maj måned. Planterne skal stå og gro i potten i mindst 12 måneder, før de kan blive ompottet i en større potte (10L). Resultatet er en mere ensartet og velgrenet hækplante.

Denne kvalitative tilgang giver mulighed for en sund og ensartet produktion, som minimerer vedligeholdelse i butikkerne, samt garanterer kunden en fortsat succesfuld vækst efter plantning.