One of Nature’s Best Friends - Bambus - det miljøvenlige valg

Vi er en del af af et økosystem, hvis balance til dels er truet på grund af stigningen af drivhusgasser i atmosfæren, såsom CO₂, som derfor har en del af ansvaret for klimaændringerne.

 

Man kunne forledes til at tro, at mindre af denne gas ville være løsningen, hvilket delvis også er løsningen. Den er dog en uundværlig kilde til liv. Dens to komponenter, kulstof og ilt, er afgørende for de fleste arter af plante- og dyreriget.

 

En videnskabelig konsensus insisterer på, at en af løsningerne ville være at "suge" CO₂ i jorden og havene og samtidig fremme metoder og teknikker, der reducerer disse emissioner.

 

Fotosyntese af planter er den "naturlige støvsuger", som gør det muligt med en bio-binding af kulstof i jord gennem planter. Det er derfor et spørgsmål om at øge andelen af fotosyntetiske aktiviteter på jordens overflade i den globale kamp mod klimaændringer.

 

Der er planter, der er mere effektive end andre. Dette er tilfældet med bambus-sorten Fargesia.

 

Takket være disse fysiologiske kriterier tillader netop denne bambusart meget høj transmission og opbevaring af CO₂ i jorden.

 

Faktisk har planten grønt, tæt og vedvarende løv. Fotosyntese er derfor effektiv hele året rundt. Godt tilpasset, den langsomme og konstante vækst af Fargesia tillader regelmæssig overførsel af CO₂ (og mineralske elementer) til jorden.

 

Fargesia bambus’ rodsystem består af tusindvis af små rødder, som sikrer langsom og ikke-invasiv progression af jordstængerne. Rodbiomassen kan nå 200 kg / m3 afhængigt af plantens alder.

 

Derudover er rødderne udelukkende placeret i en maksimal dybde på 60 cm. Den største population af insekter og mikroorganismer, der bruger og opbevarer CO₂, findes i denne del af jorden. Deres aktivitet øger biodiversiteten og regulerer jordens fugtighed.

 

Endelig, bortset fra deres effektivitet i opbevaring af atmosfærisk CO₂ i jorden, er fargesia meget velegnet til haver, små og mellemstore, samt til plantning i krukker på terrasser og balkoner.

 

Vi anser Fargesia for at være "en af naturens bedste venner". Enhver med et par kvadratmeter ledig plads, kan deltage i reduktionen af den atmosfæriske CO₂ sats og til jord regenerering ved at plante Fargesia.