BAMBUS

FARGESIA MURIELAE - JUMBO


Jumbo er en opret voksende havebambus. Planten er friskgrøn i løvet. Trives godt i halvskygge og elsker vand og næring. God som hæk-, skel og læ plante f.eks. ved terrasser og hushjørner.

Højde: 3-3,5 m.
Bredde: 80-100 cm
Vinterhårdfør: -20 ºC


FARGESIA MURIELAE - TINY


Tiny er fin opretvoksende bambus med mange stængler. En vidunderlig havebambus med mørke næsten blågrønne blade. Kan vokse i halvskygge. Fin omkring terrassen.

Højde: 1,5-2 m 
Bredde: 80-100 cm
Vinterhårdfør: -20 ºC


FARGESIA MURIELAE - SIMBA


Simba er en lille elegant bambus. Fin til lave hække. God til krukker og omkring vand i haven. Den rigtige bambus for fremtidens minimalistisk have. Også god til Japanske haver.

Højde: 2-2,5 m
Bredde: 40-80 cm
Vinterhårdfør: -20 °C


FARGESIA MURIELAE - DINO


Dino er en stolt, stærk og hurtigvoksende bambus. 
Planten kan placeres overalt i haven, men den kræver lidt plads, da den bliver op til 4 meter høj. Tåler både halvskygge og fuld sol. Er god til hæk i naboskel.

Højde: 3,5-4 m
Bredde: 60-90 cm
Vinterhårdfør: -20 ºCFARGESIA MURIELAE - BIMBO


Bimbo er den lille elegante havebambus med opret vækst. Ideel til krukker. 
Mest kompakt med mørkegrønne stængler og små blade. Skal plantes i halv-skygge. Trives godt i muldrig havejord, gerne tilsat ekstra spagnum eller rhododendronjord.  

Højde: 1-1,5 m
Bredde: 40-60 cm
Vinterhårdfør: -20 °CFARGESIA SP. - RUFA


Rufa er let hængende. Kaldes også fontænebambus, da den er flot i krukker. Lange smalle og elegante æblegrønne blade. Sorten kan plantes i halv-skygge eller i fuld sol. Meget kraftig voksende type fargesia.

Højde: 2- 2,5 m
Bredde: 80-100 cm
 Vinterhårdfør: -20 ºC


FARGESIA ROBUSTA - CAMPBELL


Campbell er en opadstående bambus sort. Den gror hurtigere end de fleste andre sorter. Den er hertil den mest mørkegrønne sort og har hvidbroget afsnit på stænglerne.


Højde: 3,5 - 4 m
Bredde: 60-80 cm
Vinterhårdfør: -10/15 ºC


FARGESIA NITIDA - TRIFINA


Trifina tilhører gruppen af sorte bambus. Det betyder at stænglerne er mørke og helt sorte om vinteren. Den vokser hurtigt tåler de fleste temperaturer. 
God til høje vindudsatte hække.

Højde: 3 – 3,5 m
Bredde: 80-100 cm
Vinterhårdfør: -20 ºC


FARGESIA SP.  - JIUZHAIGOU


Jiuzhaigou tilhører gruppen af røde bambus. Stænglerne er mørke og bliver senere hen røde. Bladene er små og giver et elegant udseende. Den kan stå i fuld sol, og kan klare en hård vinter.

Højde: 4 – 4,5 m.
Bredde: 80-100 cm.
Vinterhårdfør: -25 ºC